• SV
   • US

   Taxi, var god dröj.. väldigt länge..

   Hej igen
   Nu har min Volvo 144 taxi kommit hem, vi fick den hemlevererad pga av att pappa har inte rätt körkort för att få dra så tungt och jag har ju inget alls.. Men de hämtade bilen med en gång och levererade dagen efter, och billigt var det, är nöjd med hämtningen.. Men när jag väl fick se bilen så måste jag säga att jag blev lite besviken, för nu vet jag vad som klassas som "skrotbil".. Det är samma bil som jag hämtade taxi dörrsidorna med sparkskydd, och kofångare med cykelstället ifrån, då hade jag inte något intresse för den egentligen då det var en 72a ( infällda dörrhandtag och automat på golvet istället för rattautomat ) men den växte på mig och jag bestämde mig för att köpa den. Jag hade kunnat köpa vilken 144 som helst men jag ville ha en äkta taxi, därför skaffade jag denna, men nu står jag där, hur ska jag göra, går den ens att rädda? De flesta säger nog nej, och att jag ska skrota den men då kommer vi dit igen, jag måste hitta en annan original taxi, hur lätt är det? Någon som har erfarenhet av svets som kan ge sin åsikt? Bli inte för rädda av bilderna, det ser mycket värre ut när den saknar delar av inredning osv.. Bortse från dörrar och huvar med, de är lätta att byta.. Vad tror ni? Plåt går och få tag på.. Har inte lyft på mattorna i bilen än men underifrån så ser den relativt ok ut, ser ut som om de har bytt delar av golvet om man kollar där det inte finns underredsmassa. Roligt att den har haft 8 ägare innan oss, och blivit plundrad här och där men på golvet ligger original PV garanti och garantibok i fint skick! Roligt :) ( Har inga bilder på de just nu men den köptes ny i Halmstad. Den första ägaren har fortfarande ett taxi företag, man ska kanske kontakta honom.. Och så lite bilder..
   Det blev ganska många bilder.... 
   Alltså jag ser då inga problem, bara fram med svetsen och börja, så länge bilen fortfarande är registrerad så är den värd att rädda.
   Att hitta delar borde inte vara problem, kolla efter ekonomiplåt exempel nätet, sen är det ju frågan om du ska renovera till utställningsskick eller bruksskick.
   Arbetsinsatsen och den tid du/ni har satt för projektet är ju helt på eget val.
   Fyrdörrars och sen taxi är otroligt ovanligt och ska givetvis bevaras.
   Jag kan säga såhär, det ska bli en seriös svetsning och lack men jag kommer att återanvända så mycket delar som möjligt, så inget utställningsskick. Bilen är registrerad och så hittade jag original garantibok och PV garanti papper från första ägaren som fortfarande låg i sin blåa Volvo mapp på golvet. Det jag är mest bekymrad över är bara dropplisterna de andra går nog att fixa, visserligen köpte jag den för att det var just en taxi, vill inte bygga en "kopia" utan det ska vara en riktig från början. Tog även ut baksätet för några dagar sen, såg relativt ok ut, ett väldigt litet hål på ryggen och en 1 kronas storlek på sitsen. Provade även min taxibåge på den och då ville man ju börja med en gång! Har gott om fritid så det är inget problem.. Det var blandade meningar från gubbarna när jag la ut bilen på 140 hemsidan på Facebook, men så är det ju alltid, jag ska göra allt jag kan för att rädda denna skönhet.. 
   Blev ganska glad för någon dag sen också då jag sökte upp bilen ( det gjorde jag några dagar innan men då stod inte miltal på senaste besiktning ) och det stod att 1999 hade bilen gått 37 761 mil, någon har tagit hastighetsmätaren och bilen ställdes av 2000 så någonstans där har bilen gått, knappt inkörd ju! Vet om 6 av 8 ägare, 9 med oss. Jag känner mig mer och mer glad över att jag köpte denna bil, ska bli ett roligt projekt och nu så känns min vw bubbla nästan rostfri om man kollar på denna!