• SV
   • US

   NERD TALK FÖR SAMLARE

   Programmet med värderingar av samlarobjekt och samtal med samlare.

   NERD TALK
   HD
   NERD TALK  Peter Pluntky pratar adventskalendrar & bokmärken
   Här kommer det fjärde avsnittet av Collra´s NERD TALK! Programmet med och för samlare! För dig som inte har sett de första tre avsnitten så är NERD TALK Collra´s eget webbtv-program där personer får sina föremål värderade och där du träffar samlare som berättar om sin passion om allt från adventskalendrar och retro till hårdrock och konst.
   Vi tycker att det är passande när det nu går mot jul att prata om adventskalendrar i Collra´s NERD TALK, så i det fjärde avsnittet lär vi oss mer om adventskalendrar och bokmärken som är två stora samlarområden.

   Vi träffar Anna Fröhlich som i dryga 15 år har samlat på både adventskalendrar och bokmärken. Bokmärken som nästan alla barn någon gång har samlat på, har dessa något värde idag? Visst har de det, de kan kosta tusentals kronor! I det här avsnittet lär du dig om dina bokmärken är värda mycket pengar och hur man ska förvara bokmärken för att de inte ska bli förstörda.

   Du får även se ett antal föremål som Peter Pluntky värderar, bland annat så kommer Jennie med en stråask från Blekinge, vi får se en gammal väckarklocka i form av en granat och också en gammal ansjovis-burk från Rörstrand. Kan dessa ha något värde? Kolla på avsnittet och få alla svar!

   Som vanligt så måste du komma ihåg att buda på Collra´s hemliga paket. Samtidigt som du kan göra ett rejält fynd så gör du samtidigt en väldigt god gärning då alla pengar som auktionen genererar oavkortat går till BRIS (Barnens rätt i samhället).

   Danska Tekno i Collras hemliga paket

   alt
   Vi kan nu avslöja vad paketet från det fjärde avsnittet av NERD TALK innehöll, det var nämligen en Tankbil med reklam från Shell från danska Tekno. Vi tackar "Svempans" för en fin julgåva till BRIS på 435 kronor samtidigt som vi gratulerar honom till ett fint fynd.

   Fynda och stöd BRIS!

   alt
   Rex och Leona ger dig i avsnitt fyra ledtråden att det något som man har lekt med förr i tiden. Vill du buda hem ett samlarobjekt som man har lekt med förr i tiden och kanske göra ett riktigt fynd? Tveka då inte att buda på det här paketet.
   Pengarna som auktionen genererar går oavkortat till BRIS (Barnens Rätt i Samhället), så dina pengar går till en mycket god sak. Kom igen nu, vi vill nu slå det tidigare rekordet och ge BRIS riktigt mycket pengar!
   Paketet i det första programmet innehöll en av Deep Purples mer ovanliga plattor, "The Battle Rages On" som visade sig vara ett riktigt fynd för köparen. Paketet i avsnitt två innehöll en väggplatta formgiven av Lisa Larson som också blev ett riktigt fynd för köparen.
   Happy Bidding!
   alt