• SV
   • US
   Yasha har lagt upp en ny samling.
   Jag älskar enhörningar! Har alltid gjort. De är magiska, vackra, oskuldsfulla och mäktiga - eller jag tror att det är så. Det är min tolkning tills jag träffar en... ;)
Samlar på enhörningar som tilltalar mig på något sätt, alltså samlar jag inte in allt som kommer i min väg.

   Enhörningar hos mig

   Jag älskar enhörningar! Har alltid gjort. De är magiska, vackra, oskuldsfulla och mäktiga - eller jag tror att det är så. Det är min tolkning tills jag träffar en... ;)
   Samlar på enhörningar som tilltalar mig på något sätt, alltså samlar jag inte in allt som kommer i min väg.

   2014-02-16 09:28
   Hej!
   Jag samlar inte själv på Lisa Larsons konst, men vi har ett par objekt som föreningen jag jobbar för har fått som jubileumsgåvor av olika slag genom åren. Här är en pjäs som jag tycker är helt underbar. Inte den vanliga produktionen, om jag förstår rätt.
   Hej!
Jag samlar inte själv på Lisa Larsons konst, men vi har ett par objekt som föreningen jag jo
   Kommentarer 5
   Visa fler kommentarer
   2014-02-16 18:58
   Supen
   Det finns inte så mycket säga, värde kanske 5000-6000 för en samlare.
   2014-02-16 20:28
   Yasha
   :) Okej, tänkte om man vet hur många det finns, om det är en serie, om det finns information om konstverket generellt. Jag blir ju också nyfiken. Den här är ca 60 cm hög.
   Tack för information om värde, det är ju en försäkringsfråga när jag tänker efter. Jag bara gillar den helt enkelt.
   2014-02-17 18:03
   Supen
   Det är inte en serie men som jag tidigare nämnt så finns det en del snarlika i olika utföranden och storlekar, kan nog räknas som unikat. Det finns ingen info. som för övrigt gäller för den unika produktionen.
   2014-02-04 20:06
   Jag inser, efter en trevlig konversation med Metalmange, att jag bara postade min enda Sagan om ringen-memorabilia i mitt personliga meddelandefält. Kanske är det fler som är nyfikna på den premiärfest som hölls i samband med den svenska releasen av första filmen? Själv har jag "bara" två flaskor av den öl som exklusivt serverades på premiärfesten i min ägo. 50 cl klass III bryggd av Gamlestadens bryggeri. Oöppnade.
   Kanske är det någon som vet mer? :)
   Jag inser, efter en trevlig konversation med Metalmange, att jag bara postade min enda Sagan om ring
   Kommentarer 9
   Visa fler kommentarer
   2017-11-05 22:23
   Metalmange
   Till slut fick vi lite info om den "hemliga" premierfesten! Tack Magnus för det. Din beskrivning låter som det var en lyckad fest och valet av plats, Mount Doom, kunde ju inte ha blivit bättre. Man önskar att det fans lite bilder från festen, men man kan ju inte få allt. Vet ni eller någon om dessa flaskor jag har också fans med på festen?
   Till slut fick vi lite info om den
   2017-11-05 22:26
   Magnus
   Hade festen varit i ”nutid” så hade insta twitter Facebook varit smetat med bilder, då tänkte man mer på att delta :) dina ölflaskor kommer från bokförlagets releasefest de på filmfesten hade SF loggan :)
   2017-11-06 00:10
   Metalmange
   Ahh, sant! Man kan sammanfatta med att det var fester lite överallt. Filmfester och bokfester I en tid där de kunde gå lite omärkt förbi, som du säger, i en tid utan kamerahets och vansinniga uppdateringar i olika medier. Those were the days!
   2014-01-12 19:16
   Jag är en hopplös samlare på så vis att jag inte klarar av att slänga. Nå't! Jag samlar bara på enhörningar i princip, men jag har tusen andra saker också. I min barhylla hittade jag den här flaskan, ett objekt som jag inte hade mage att dricka upp då det begav sig. Dels för att jag inte var förtjust i öl, men också för att det verkligen är en specialutgåva. Ölen har speciell etikett för premiärfesten till första LOTR-filmen. Härskarölet till Härskarringen. :D
   (Nu pratar vi INTE om den gamla, animerade filmen)
   Frågan är om den här flaskan har något värde för en LOTR-samlare? Det får tiden utvisa.
   Jag är en hopplös samlare på så vis att jag inte klarar av att slänga. Nå't! Jag samlar bara p
   Kommentarer 5
   Visa fler kommentarer
   2014-01-20 16:37
   Metalmange
   Jag har själv sökt febrilt efter information om detta men inte lyckats hitta något. Sagan om ringen hade biopremiär 19 December 2001, så jag gissar att detta öl borde härstamma från den stora mediasatsningen som gjordes kring premiären. Så då borde flaskan vara ca 12 år gammal, har du kollat efter bäst före datum på flaskan? Var köpte du den om jag får fråga, Systembolaget?
   2014-01-20 23:58
   Yasha
   Den här ölen gick inte att köpa! Den fick egentligen inte ens lämna lokalerna för premiärfesten, men en vän jobbade på festen och fick med sig några flaskor hem. :) Han gav mig två, behöll två själv. Hans flaskor är urdruckna och finns troligen inte kvar. Och visst har du rätt, 2001 it is! Jag skyller på jetlag, jag är i New York just nu. Jag får kolla när jag kommer hem. :)
   2014-01-21 22:21
   Metalmange
   Tack för intressant information! Jag måste nog säga att "där missade man en riktig fest"! :)
   Vilken snäll vän du har som gav dig flaskorna, kanske provsmakade du hans och sparade dina! Hi hi

   Tråkigt att det inte går att hitta någon info om alla de olika lanseringar/fester som gjordes kring första premiären. För det hade varit intressant så här långt efter att kunna läsa om. Absolut, hör av dig igen när du har möjlighet!